Kiégtem, segítség!

Egy írás a blogokról, youtuberól és egyebekről…

Nincs erőm új dolgok után nézni és nincs kedvem a rlgebbiekkel foglalkozni. Valahogy nem érzem az erőt magamban. Most elsősorban programozás területéről beszélek. PHP-zok nagyon rég óta és nincs kedvem több PHP kódot írni. Ruby-val dolgoztam 2 évig, de otthagytam, mert nem szeretem úgy igazán. Node.js tök jó dolog (1 éve használom), de ott meg megálltam és tovább kéne lépnem, de nincs erőm hozzá. Valahogy nem érzem, hogy hasznom van. Lehet ez megint a tél műve, mert télen durva depresszió ül ki a vállamra, de ezen többnyire minden évben át tudtam lendülni egy vegetatív állapotot elérve.

Nem volt még ilyen évem, hogy 4-5 napot itthon töltök és semmit se csinálom. Nem tetszik, nem szeretem, de nem tudom mit tudok csinálni. Kimennék túrázni, de ilyenkor ezt nem teszem meg. Véletlenül sem.

Sok módszerem volt már arra, hogy hogyan tudnám felvirágoztatni fejlesztői kreativitásom, de már kifogytam. Lehet az az oka, hogy annyi jó tervem volt és egyikre se volt soha erőm és legfőképpen időm. Be voltam zárva a munkám befásult környezetébe, ahol meg volt mit kell csinálni és mivel még ha nem volt hozzá kedvem és lett volna jobb ötletem akkor sem. Lehet simán csak eljutottam oda, hogy értelmetlennek találom minden pontján a munkámat és már nem tudok jót látni benne. Nem tudom mit kellene tennem.

Mit csinálnék szívesen?

Lássuk… Tanulnék, de legfőképpen tanítanék, ahogy terveztem gyermekkorom óta. Csinálnék interjúkat, podcastokat, videocastokat, de ahhoz nem mindig van időm és erőm. Tök szívesen csinálnám a Folyam és a Dev Folyamot, de zavaró, hogy nincs rendes helyem hozzá. És most nem a fizikai helyről beszélek, hanem virtuális helyről. Nem akarom egy helyre zsúfolni őkek, mert teljesen mások, de a legkézenfekvőbb a Youtube lenne, ahol ehhez két felhasználó kell. Nem akarok kettőt. Egyet akarok mint GitHub-on a User/Org páros. Blogolnék, de szeretném, ha testre szabható lenne, viszont nem akarom megírni a blogot. WP-hez nem tudok és nem is akarok hozzányúlni, Blogger-nek nincs értelmes dokumentációja a működésről, Tumblr meg nekem túl kusza. Ha bele kell nyúlnom valamibe akkor az ne PHP legyen. Értelmes blog motor meg, ami tényleg jó hát ott a Jekyll, amit használok, de ott meg megint az a bajom, hogy bár hosztolom a Herokunál. Sokszor kényelmetlen.

Még mindig a Blogger a legkényelmesebb, de zavar, hogy nem vagy csak nehezen lehet testre szabni. Emellett pedig a másik kényelmes dolog a Google+ ami tényleg jó, de itt meg sok dolog, ami nekem kellene nincs. Nem tudok statisztikát, ami nekem erőt ad. Ha látom, hogy van olvasás, ha látom a kereséseket, akkor az erőt ad nekem… Erőt, hogy folytassam. És persze mivel ezért egy fillért nem fizet nekem senki (és ezzel nincs bajom, mert nem is kérném, mert akkor részrehajlóan kellene írnom) szeretnék 1 darab reklámblokkot kirakni, ami nem sok pénz és tényleg nem sok, meg nem is nagy terület, de legalább valami. Egy darab reklambox egy oldalon nem mondható zavarónak főleg, hogy az mindig az oldal szélén van ;) De ezt Google+ nem képes adni nekem.

Mégis mit tudok kezdeni magammal? Ki mit ajánl? Ki mit kezd ilyenkor magával? Segítséget kérek, mert nem szégyen, ha az ember elakad/megakad és szeretne továbbmenni, de egyedül nem megy ;)

comments powered by Disqus