Hogy osszuk fel az évet? – Igen webre dolgozom

Osszuk szépen 6 egyenlő részre. Ekkor kapunk 6×2 hónapos intervallumokat. Miért jó ez? Nekem ez a technikám a fejlesztések jó irányba terelésére.

Nézzük mire való ez a hat szelet. Mert hát csak úgy osztogatni a hónapokat és éveket értelmetlen.

1. szelet (Január, Február) – Tervezés

Az év ezen szakaszában a vezetőség (és persze minden más a cégnél dolgozó ember) eltervezi mit szeretne az évben. Mit szeretne látni a fejlsztőktől (a többi engem nem érint) és mi az ami szerinte reális cél. Vegye mindenki sorra, hogy mik voltak az évben nagyobb bajok.

2. szelet (Március, Április) – Specifikálás

A terveidet fogod és jól lespecifikálod. Leírod, hogy milyen feltételei vannak, milyen következményei, milyen előnyei és hátrányai. Leírod mit oldana meg, milyen előrelépést hozna. Mit kell, hogy tudjon, hogyan működjön és milyen elvárásaid vannak vele szemben.

3. szelet (Május, Június) – Vak folt

A terveket összerendezve a cég megállapítja az előző szelet közben és végén, illetve ennek a szeletnek az elején, hogy mit is kell csinálni, milyen sorrendben és mi a fő irányvonal. Itt már ezek fejlesztése folyik, itt derülnek ki a problémák, az előre nem látott buktatók.

4. szelet (Július, Augusztus) – Kaotikus állapot

Itt már elvileg javában fortyognak az újdonságok, de ez az az időszak amikor mindenki szabadságra megy így erre az időszakra nagyon kell figyelni. Mindig az fog pont hiányozni aki kellene egy kérdéskör kitárgyalásához. Készülj fel jó előre.

5. szelet (Szeptember, Október) – Fixálódás

Karácsonyspecifikus cégeknél ez az időszak már semmiről nem szólhat, csak a karácsonyról. Nekik nincs új ötlet, nincs új Epic Story és nem kezdünk bele hatalmas átalakításokba. Kapmányokra és hibajavításokra kell összpontosítani és tilos kockáztatni az oldal működését.

A nem Karácsonyspecifikus cégeknél ez az időszak a nagy elszámolások ideje. Mi van kész, mi lesz kész év végéig. Mi miért nem áll úgy, ahogyan kellene és mikorra fog. Legalábbis ez a szokás ;)

6. szelet (November, December) – Elemzés

Karácsonyspecifikus cégeknél itt már nincs olyan dolog, ami nem karácsony. Itt már minden az. Ami ekkor derül ki, hogy kellene, az már nem lesz erre nyugodtan mérget lehet venni. Előfordul, hogy elkészül, de nem valószínű. Folyamatos monitorozást igényel az alkalmazás. Minden kiesett perc pényt jelent, durván sok pénzt.

A nem Karacsonyspecifikus cégeknél itt jön a “Miért nincs még mindig kész, hiszen mindjárt vége az évnek?” fel kell készülni az ünnepek környéki munakerőkiesésre és arra, hogy mindenki meg van bolondulva.

Minden cégnél, ebben a két hónapban, ha problémád van azonnal írd fel még akkor is ha már felírtad egyszer. Mindig csak azt írd fel, ami tényleg probléma és ne azon gondolkozz, hogy ha már ezt leírom, akkor kellhet ez is meg az is. Írd le a napot és a problémát. A következő év első szeletében ezeket összerakhatod és láthatod mi az ami gyakori probléma volt, ami többször szóba került így tudsz ez alapján haladni a tervezéssel.

Miért jó ez?

Semmire se jó, ha nem veszed komolyan. Ha viszont igen, akkor nagyon sokat segíthet. Még ha nem is követi a cég, te tudod ez alapján terelgetni a dolgokat. Az első két szeletnél is van fejlesztés, mert az sosem állhat le, de főleg az első részben biztosan van ami előző évről maradt. Azokat érdemes rendbe rakni. Második pedig, ami addig realizálódott elkezdhető. Meg ugye folyamatos hibajavítások kellenek mindig.

Miért pont így?

Először is ez a tapasztalatom, másodsoron pedig arra jó, hogy a naptárban legyen még egy nézet, ami idegesíthet vagy épp segíthet jobban elosztani a teendőket.

comments powered by Disqus