Olvasni menő

De ha nem is menő, akkor legalább is szórakoztató vagy elgondolkodtató. A napokban találtam egy porosodó Amazon Kindle 5-ös ekönyv olvasót a cég raktárában. Gondoltam megnézem foglalt-e. Nem volt az. Viszont az oldalunkon meg már nincs kint, mert a beszerzése nem áll túl stabil lábon. Nekem ennyi elég is volt, gyorsan lecsaptam rá.

Azt hiszem talán az eddigi gadget őrületem legjobb döntése volt. Végre egy eszköz, amit nem kell naponta töltenem ;) Nem bántja a szemem, ha olvasok, van eleg nagy kijelzője olvasáshoz és elég kicsi, hogy a kabátom belső zsebében is elférjen.

Egy ideje meg van már véve pár könyv így be is húztam őket. Így aztán neki is kezdtem a Technical Blogging könyvnek amit Antonio Cangiano írt. Tetszik, bár eddig újat nem adott. Igaz még csak az 54%-ánál járok. Alapvetően jó könyv és hasonló a gondolkodása az írónak, mint nekem.

Másodsoron elkeztem egy viszonylag új könyvet The Healthy Programmer (goo.gl/xdgLd) címmel, amit Joe Kutner írt. Ez lehet hasznos könyv, de már az 1. fejezetig, se jutottam el benne. Majd sorra kerül egyszer.

Persze még jó pár könyvet áttoltam a rendszerbe, de gondoltam ideje lenne nem csak szakmai könyvet olvasni, mert kissé furcsán nézek magamra, amikor észreveszem, hogy már megint Smashing Magazine-os NodeJS könyvet olvasok vagy éppen a The Developer’s Code-ot e-nyálazom.

Így hát beszereztem 4 olyan könyvet, ami a következő 5 éves terv része (nem túl rövidek, aztán én meg nem vagyok valami jó olvasó)

  • Ender’s Game, ami hangoskönyvben már megvan és nagyon tetszett, de szeretném elolvasni is.
  • 1984, ami már sokak által alapkönyvnek titulált és én még nem olvastam, csak hallottam róla.
  • Animal Farm, amit eddig 3x kezdtem el olvasni, de mindig valami közbejött és hátha így nem 1.5 kilós formában könnyebben megy.
  • Cloud Atlas, ami meg lévén a film érdekesnek hangzott, de nem néztem még meg, mert úgy gondoltam, hogy ez történetileg nagyon jó lehet és előbb olvasni szeretném.

Ki melyiket olvasta, olvassa vagy ismeri? Ajánlotok-e esetleg valamit ezek mellé?

comments powered by Disqus