Stock -> MIUI -> CyanogenMod -> SlimRoms

Annó, mikor vettem életem első “okostelefonját”, akkor a Samsung Galaxy S mellett döntöttem. Akkor az volt a legújabb. Mondjuk. De legalábbis a 2-es még nem jött ki. Ezt a döntésemet nem bántam meg azóta sem. Nagyon hálás darab. GPS nem a legjobb benne, de hát minden telefonnak vannak nyűgjei, ráadásul ez anno egy belépő telefon volt a nagyok közé a Samsungnak. Amiért nagyon jó, az az erős közösség, ami köré épült. Nagyon sok port van hozzá és nagyjából minden második fejlesztő csinált magának saját portot hozzá ;)

Stock korszak (6-7 hónap)

Nahde a Stock romra már vagy fél éve vártam, amikor meguntam és felraktam egy angliában már megjelent Samsung 2.3.5-s romot. Nagyon jó volt. Talán a kedvenc romom volt, csak az a fránya TouchWiz zavart nagyon. Iszonyatosan lassúnak éreztem és még csúnya is volt így tulajdonképpen folyamatosan Go Launcher-t használtam, ami meg akkoriban nem volt mindig túl stabil.

MIUI korszak (közel 1.5 év)

Megláttam a MIUI-t és beleszerettem. Feltoltam a telefonra. Ez volt az első olyan igazán egyedi rom a telefonon. Furcsa volt, de nagyon jó. Gyors és szép. Minden héten pénteken vártam a déután 3 órát, mert akkor ment ki frissítés. Azonnal frissítettem és már néztem is mi történik.

CM9 korszak (3 hónap)

Eljött az idő és láttam a várva várt MIUI4 sose lesz a jó kis i9000-re. Így kerestem romot, ami már Ice Cream Sandwich alapon futkorászott. El is jutottam egy CM forkhoz, ami bár istabil volt, de futott. Mire meguntam a heti egy Factory Reset-et, addigra már mindegy volt. felraktam vissza egy Gingerbread romot és aszittem meghalok. Nem tudok egyesével eltüntetni értesítéseket meg ugy csúnya volt. Nagyon. Igy keresnem kellett másik romot. Megláttam, hogy kijött közben a Nightly a CM9-ből. Egyből néztem is és stabilabban nyílvánítottam az előzőnél. De hát csak nem bírtam magammal időközben megjött a CM10 ami természetesen nincs i9000-re.

CM10 korszak (1 hónap)

Aztán egyszercsak lett. Felraktam és azt tapasztaltam, hogy lassú és sokat eszik.

CM9 korszak 2. felvonás (2 hét)

Visszaraktam a CM9-et, mert hát az legalább futott és nem 3 óra volt az egy töltésre jutó élettartam. Közben persze néztem hátha találok valamit.

SlimBean korszak (2 hónap, jelenleg is)

És bammm. Megtaláltam valami forum hozzászólás aláírásában egy linkre kattintva, ahol egy linkre kattintottam és ott egy sokszázadik megjegyzésben ajánlotta valaki a cikk szerzőjének a SlimRom-ot. Ennek a legújabbja a SlimBean, amit gyorsan meg is néztem. Felraktam, mert nem találtam a leírásokban olyan, ami zavarna, hogy nem megy. Megláttam, megtetszett. Iszonyatosan tetszik és nagyon szerettem (igen sajnos múlt idő), hogy lehetett benne bekapcsolni a szoftveres navigációs sávot. Tudjátok azt a fekete csíkot lent. Nagyon szerettem. Csak jött a SlimBean 3 ami már Android 4.2 alapú és ez egyelőre kikerült belőle. Remélem hamar visszakerül. Ez a rom eddig minden tekintetben a legjobb, amivel találkoztam erre az eszközre. Nincsenek anomáliák és az előtte megszokott 5-7 óra életet éli, ha használom. Ha csak az asztalon volt, akkor előfordult már vele 2 nap is. Ma láttam, hogy kijött közben a Béte2 a 3-asból, amit gyorsan fel is fogok mindjárt rakni. ;) szép hosszú a frissítési lista. Remélem a Navigációs sáv visszakerült i9000-re is.

A rom elérhető itt: http://slimroms.net/index.php/112-supported-device-list-cat/191

comments powered by Disqus