Magyarország, információáramlás

Sok dolog van, amire azt mondják kis hazánkban, hogy nem teljesen úgy működik, ahogyan az kellene, hogy legyen. Ezekből már többel én is találkoztam. Nem is olyan régen, amikor Réka született, akkor megpróbáltunk anyakönyvit javíttatni, hogy elismerem apaságom és kerüljön szépen rá, hogy én vagyok Az Apa. Nokérem akkoriban úgy jártunk, hogy csütörtökön mentünk. Kiderült a nyitvatartás:

  • Hétfő: 8 órától 18 óráig
  • Szerda: 8 órától 18 óráig
  • Péntek: 8 órától 12 óráig
  • A többi napon zárva vannak.

Mi sem egyszerűbb, akkor hétfő 5-kor végzek és odaszaladok, talán pár perccel korábban eljövök. Fél hatra oda is értünk. És… Mondotta a hölgy, ha apaságit akarok, akkor legyek ott 5-ig. Mivan? Nemár. Ok, elkéreckedtem munkahelyről és elintéztük.

Node nem is erről akartam írni, mert eddig nekem ez volt a legsokkolóbb. De most ezt képesek voltak még tetőzni.

Szombaton az orvos azt mondta, hogy hétfőn kora délután hívjam fel, hogy mikor menjünk be. Nekem a kora délután olyan 1-kor kezdődik. Negyed kettőkor fel is hívtam. Mondja az aszisztens, hogy kérem szépen a doktornő ebédel, hívjam fél óra múlva. Semmi gond, mondom én. Fél óra múlva akkor felhívom, hiszen enni kell mindenkinek és hát az is még úgy kora délután. A hívást megismételtem egészen pontosan 14:07-kor. Hjaj de jó, hát a doktornő ott van. Mondja is gyorsan, hogy menjünk be a gyerekosztályra Réka takarójáért, aztán menjünk át a Patológiára, majd ott eligazítanak. Nah akkor felöltöztünk és besétáltunk. Ez egy jó 34 órás művelet, mert hol lenne a célpont, mint a város másik legszélsőbb pontja. Megérkeztünk háromra, így mondhatni jó időt mentünk. Nagy nehezen előkerült – három orvos közreműködésével – a nem is olyan régen emlegetett takaró. Megkérdeztük hol a másodlagos célpontunk és mint kiderült 2 épülettel odébb. El is indultunk gyorsan, majd odaérve tapasztaltuk a feliratot: Nyitvatartás: 8 órától 14 óráig. Ami azt jelenti, hogy amikor a “kedves” doktornénivel beszéltem, akkor már réges régen (6-8 perce) nem volt senki az adott épületben. Gondolom nem tegnapelőtt módosították a félfogadási rendet. Így teljesen jót sétáltunk kétszer háromnegyed órát, hogy átvegyük Réka takaróját, amit megtehettünk volna másnap is, amikor be tudunk jutni a patológiára is és nem -5 fok van kint.

comments powered by Disqus