Pár napja vagyok újra bringás…

… de már utálom a taxisokat. 2 napja rámnyitotta egy taxis az ajtót a parkolóból. De erre fel voltam mentálisan készülve így baj nem lett belőle. Ezek után egy egyirányú utcából, a 3 sávos útra kikanyarodó taxis semmibe vette elsőbbségemet, de erre is fel voltam készülve teljesen, mert hát a bringás az takarodjon útról, ha nincs járda keressen más utat magának.

De a mai napon végképp elfogyott a türelmem. Sajnos a rendszámtábláján lévő karakterláncot nem sikerült memorizálnom, mert volt nagyobb bajom is.

Mi is történt? Megyek nagy nyugalomban, tekerek. Nem nagy sebességgel, de úgy elvagyok. Taxis előttem lassít, majd féklámpák be. Én szépen indexelek, hogy akkor kikerülön, gondoltam a parkolóba kíván beállni. Nah de ebben a pillanatban fogja magát és mintha a záróvonal ott se lenne, így indexelni se kell, ő úgy gondolta, hogy megfordul. Elrántja a kormányt balra és hopp már majdnem a másik sávban van. Erre nem annyire voltam felkészülve, így gyorsan félrerántottam a kormányt, mondván inkább a jártán landoljak mint a motorháztető túloldalán. A várt esés megtörtént, az alkoholos fertőtlenítés még mindig szar dolog, de a legpofátlanabb, hogy ezután még szépen rám is dudál a kedves sofőr úr, majd mint ha mi se történt volt szépen továbbhalad a másik oldal sávjaiból az egyiken amelyikre érkezett remek fordulata után.

Kedves taxisok, akik szartok a bringásokra: Kapjátok be!

comments powered by Disqus