Éjszakai altató

Egy kis segítséget kérnék. Eddig se nagyon tudtam este aludni. Kisebb voltam és a napi 2-3 óra alvás bőven elég volt. Megebb nőttem és bár kitoltódott de nem eléggé és kezd kényelmetlen lenni. Nem akarok sokat aludni, mert utána mindig fáj a fejem, de kellene. 26 évesen már érzem, hogy kell azért legalább a 6-8 óra, hogy tudjak teljesíteni, de nem igazán tudok elaludni és csak fetrengek.

Alapvetően ideiglenesen kipróbáltam, hogy sört iszok este egyet. Tényleg egyet. Az elmúlt 6 napban 6 különböző sört ittam meg és teljesen jól elaludtam tőlük, de sajnos ha minden este megiszok egy sört alvás előtt, akkor előbb utóbb erős függőségként megmarad, ami nem lenne szerencsés.

Kérdés tehát, hogy ki milyen módszert ajánlana ;) Ha nem találok értelmes megoldást, akkor természetesen olvoshoz fordulok erre nem igazán vagyok kíváncsi, mert tudom, hogy ez egy opció.

Mit csinálok napközben? Mert ugye az is számít. Átlagosan naponta 15 kilométert biciklizek (van amikor nem tekerek, van amikor többet) gyerekkel a hátulján (rá kellett jönnöm, hogy ez egy durva kombó és könnyebb gyerek nélkül ^^.) Napi 2x fel-le cipelem a biciklit a 3. emeletre/ről. Ha éppen időm és helyzet engedi, akkor futni járok mikor hűvösebb az idő, tehát reggel vagy este. Napközben hibajegyekhez írok leírást, próbálom reprodukálni őket, programozok, keresek új utakat, ami erős agymunkával jár, illetve tanulok (mikor mit). Ezen kívül főzök, mosok, takarítok (kisebb nagyobb sikerekkel), meg úgy általában ellátom amit ugye a házban kell. Lejárok játszótérre a gyerekkel és jatszom vele.

Este fáradt vagyok agyilag is és testileg is, de az alvás mégsem megy. Valami olyan altatómódszer kellene, ami nem járhat ilyen drasztikus következményekkel. Úgy érzem, ha sikerülne a szervezetemet hosszabb ideig adott ídőtartományra belőnöm, akkor sikerülne megszoknom és nem kellene utána már problémáznom. Mikor fiatalabb voltam azt mondták, hogy majd elmúlik ahogy idősödöm. Az inger tényleg elmúlt, de valahogy mégse megy értelmesen. Most a nagy melegben viszonylag jó, mert bár reggel nem alszom, de még az ágyban döglök és néha vissza-vissza hunyom szemem, de akkor már ugye normális esetben rég el kellene indulnom egy munkahelyre.

comments powered by Disqus