Lerombolták a gyerekkorom

Mikor én gyerek voltam, akkor nagyon menő volt a Popeye, a Dexter Laboratóriuma, a Dragon Ball és nem utolsó sorban, talán ezzel kellene kezdenem a sort, a Tini Nindzsa Harci Teknőcök. Akkoriban nem találkoztam olyan korombélivel, aki ne azonosult volna valamelyik karakterrel.

No idáig érthető. Akkoriban magyarul mindenki tudta a szövegét a nyitódalnak. Ha csak meghallottuk már énekeltük a villogó dobozzal (közismertebb néven: TV). Aki nem ismerné annak itt van:

Aztán az ember feljebb növekedett és már közelebb volt a felnőtt-gyerekhez, mint a babához… Jóval közelebb. Megismerkedett a már fél-felnőtt-gyerek az angol változattal, ami meglepő módon nagyon hasonlított a magyarhoz, csak sokkal vagányabb. Aki nem ismerné annak itt van ez is:

Készült nagyon sok verzió. Film, sorozat is több ízben. A sorozatból 2003 környékén is ment egy sorozat, aminek a főcíme szintén jó volt:

De aztán jött a csúnya gonosz újabbnál is újabb kor, ahol megint előkerült a téma. Ha egyszer kajálták a gyerekek, akkor ha mást nem, legalább csipegetni fogják. No problem. 3D-sen? Szinte felismerhetetlenségig átalakított karakterekkel, olyan mértékben, hogy Szecska mester (Master Splinter) alakját először úgy véltem valami új számomra ismeretlen főgonoszt találtak.

Belenyugodtam, de aztán szembe jött velem a villogó dobozból a főcímdal is… Beraktak a vagány és nagy múltú zene helyett egy leheletnyit hasonlító, ámbár igencsak undorító zenének minősített, Rap-re hasonlító, hangsorozatot:

Elnézést, de nem találtam olyan verziót, amin az intro videó is és a zene is megvan. Mármint kevésbé kamerás minőségben.

comments powered by Disqus