Célok vs. Álmok

Kicsi koromban voltak céljaim. Ezek egy részét elértem, a többi pedig folyamatban. Viszont voltak álmaim is, bár nem tudom, hogy volt-e értelmük azon kívül, hogy a személyiségemet módosították. Innen nézve természetesen volt értelme, viszont az álmaim totálisan ellentétben voltak mindig is a céljaimmal. Ez másnál is így van? Vagy csak én keveredtem tévutakra?

Miért kérdezem én ezt? Sokszor felmerül a “Valósítsd meg az álmaidat!” mondat úgy a nagyvilágban. Nah, ha elkezdek az álmaim után futni, akkor mi lett volna? Nézzük. Terveim az ami lettem. Álmaim? Szerettem volna atomfizikus lenni (nah jó erről sokáig nem tettem le). Nem, ne küldjetek elmegyógyintézetbe, eleget kaptam általános iskolás koromban másoktól, hogy nem vagyok normális. Szerettem volna sütni minél több és szebb édességet, de nem a megszokottakat, hanem újakat, amiket még senki se ismer. Lettem volna cukrász. Vajon élveztem volna? Nem hinném, lehet, de nem valószínű. Álmom volt később, hogy én majd díszlettervező leszek.

Ha követtem volna az álmaim valószínűleg azok közé tartoznék, akik keresik az útjukat, mert nem tudják, hogy mit csinálnának szívesen lévén minden álmuk összetört. Nekem még léteznek álmaim, amiket nem célként kezelek. Jó ez nekem? Jobban járnék, ha mégis követném? Én nem érzem, hogy jobban járnék. Lehet csak simán rosszul értelmezem a “Van egy álmom.” kifejezést?

Mi a cikk célja? Semmi ;) Inkább gondolatébresztő, mintsem értelemmel rendelkező. Ti hogyan értelmezitek? Milyen nagy álmod van? Követed? Próbálod elérni vagy csak örülsz, hogy van? Segít a mindennapokban vagy gátol? Mi az egészséges álmodozás?

comments powered by Disqus