Gyermekkori fényképezés

A mai nap lettem figyelmes rá, hogy Noémi céltudatosan akar “fotózni”. Érdekes, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen mélyen gondolkodik a témáról. Van pár játéka, amit fényképezőgépnek használ (van, amit telefonnak, amivel tud fényképezni is és van amit tényleges fényképezőgépnek). Az ok, hogy úgy tesz vele, mintha fotózna. Logikus és megszoktam ;)

Itt jött az érdekes rész. TV, Youtube videó vagy a valóságban mozgó elemekre “makrózik” és ha elmozdul, akkor próbálja követni, ha pedig eltűnik, akkor vár, amíg vissza nem jön. Ha nem jön vissza, akkor megunja és keres más célpontot, de a célpont mindig valami egyértelmű dolog. Tipikus példák:

Kint vagyunk utcán és pár galamb röpköd fel-alá a játszótéren. Odamegy a keritéshez és úgy csinál, mintha fotózna, de mire oda tartotta a “fényképezőgépet” a madarak már nem voltak úgy együtt és várt. Várt és várt. Majd kicsit később hangos méltatlankodásba kezdett és ott állt. Nem mehettünk tovább. Majd amikor a madarak megint együtt voltak, akkor úgy csinált, mintha fényképezne (megnyomta az újjával a “fényképezőgépet”).

Megy a TV benne pedig a Madagaszkár pingvinjei. A képernyőn sok minden történik, de van 3 darab tekebábú lefestve. Nem igazán vannak a történet középpontjában, sokkal inkább ilyen háttérelem a hangulat miatt. Noémi odamegy a TV-hez és le akarja fotózni 3cm távolságból. Az elmozdul a követi. Van még 2 belőle, de azok nem olyan szögben vannak és nem érdeklik. Eltűnik a képből az általa kiválasztott bábú, amire a fejét hátrébb hajtotta a “fényképezőgépet” ugyan ott tartva szétnéz. Amikor nem látja méltatlankodik egyet és megyjegyzi, hogy “Gyere vissza!”. Mikor ismét a képbe került, most csak 2 látszott, de az egyik hasonló szögben volt ábrázolva ám a képernyő másik felén, akkor átment a képernyő másik felére, közel tartotta a “fényképezőgépet” és már majdnem megnyomta a virtuális gombot miután közelhajölt és átnézett a rajta lévő lyukon, eltűnt a képernyőről. Ismét méltatlankodás. Ezt 3x eljátszotta, majd 4x sikerrel lefényképezte azt amit szeretett volna.

Ilyenkor sajnálom, hogy nem egy igazi fényképezőgép van a kezében, mert kíváncsi lennék a kész képre. Ránézésre még középre is helyezi a célpontot. Ha telefonnal fotóz, akkor nehezen készít képet a szemmagasságánál magasabban, így többnyire a hasamat fotózza ;) De telefonnal nehezebb fotózni, ha nem tudod a kis kezeddel megfogni a 4.7″-os Nexus 4-et, hogy ne takard el a lencsét, ne érj hozzá a kijelzőhöz és még közben legyen +1 újad fotózni is.

Milyen nagyon olcsó fényképezőgépet tudtok ajánlani, ami lehetőleg bírja, ha párszor koccan dolgokkal ;) Nem dobálni, de ha az ágyról lelőki, akkor azért élje már túl. Digitális, hogy ne kelljen napi 40 tekercset venni és előhívni. Szóval tudtok valamit ajánlani? Kíváncsi vagyok mire jutna vele.

comments powered by Disqus