Élet nettel, mozgásban

Egy ideje nagyon sokat mozgok, mert nem tudok máshogyan megmaradni. Reggel kelés, Noémit oviba, onnan munkába, majd gyorsan oviba Noémiért, aztán haza, lerakom bringát, boltba át, mert valami mindig kell. Ha nem tudom megoldani Noémi elhelyezését Budapesten valakinél, akkor jönnek a szülők, ami Kecskemét vagy Hatvan. De onnan vissza kell érnem munkakezdésre. Legalabbis illik és hasznos.

Egyszóval szinte mindig úton vagyok valamerre. Emellett persze, ha hívnak hogy gáz van azonnal utána kell járni, legyek akár vonaton, bringával az Erzsébet-híd alatt vagy itthon. Mindegy hol vagyok kell a net. Amúgy se árt, mert minden onnan van, oda vezet, oda köt.

Ideig-óráig, sőt évekig megvoltam a telefon által adott nettel. Csak aztán jött, hogy megoldottam a problémát, de nem tudtam telefonálni, hogy kész, mert lemerült a telefon. Ciki.

Lett ugye egy tabletem, amit nagyon megszerettem. Annak esélye sincs, hogy én ebbe SIM-kártyát rakjak, mert nincs helye. Jó volna rá a net. Bárhol. Így aztán utána jártam, hogy van-e értelmes kicsi modem/router, amibe rakok egy kártyát és az majd nekem ad netet.

Van, elég sok lehetőség van, de ami számomra a legkézenfekvőbb volt, hogy besétálok a Telenor egyik pontjára és kérek egyet. Persze kártyával és előfizetéssel együtt. Előre kinéztem, hogy nekem bizony a ZTE MF60 Global Mobile Hotshot elnevezésű ketyere tökéletes lesz. Pont volt egy darab. Előfizetéssel ingyen kaptam. Havonta 5000 forint és kaptam 10GB adatforgalmi kertet ami mellett az email illetve a szöveges HTTP forgalom korlátlan.

Egy ideje használom már és nagyon elégedett vagyok vele. Kb 6 órát bír ki, ami azért kényelmes. Nem nagyon van olyan 6 óránál hosszabb időszakom, amikor kell a net és nincs közben valahol konnektor. Csak ajánlani tudom. Vonaton, parkban, dunaparton és bárhol jó.

Most ez lehet, hogy kicsit “reklám-szagú” lett, de hidjétek el nem fizetett senki, hogy ezt most ide írjam ;)

comments powered by Disqus