Mindenre van indok

Noémi az ágyon ugrál. Ugrálókötelezik, de legalábbis úgy tesz, mint aki. A fiktív gyerekeket tanítja, mint az óvónéni szokta. Odamegyek hozzá, majd felemelek az ágy széléről egy babát és megkérdezem, hogy ő vajon miért is nem ugrálókötelezik? Mielőtt végigmondhattam volna rám förmedt, hogy tegyem le.

Ő egy baba és kiesik a kezéből az kötél és amúgy is veszélyes neki ott lenni, ahol a nagyok ugráló-köteleznek. Gyorsan előkerült még pár plüss és azokra is elmondta, hogy miért nem játszanak.

A Baba

Viszonylag kis kora óta megvan. Még anno nagyon régen kapta talán 2.5-3 éves lehetett. Nagyon sokáig csak ezzel aludt. Mostanság is előfordul, hogy más nem kell csak a baba.

Ő egészen egyszerűen azért nem játszik, mert baba. Kiesik a kezéből a kötél és amúgy is veszélyes, hogy olyan helyen legyen ahol a nagyok ugráló-köteleznek, mert ő még baba.

Valahol logikus. Hiszen tényleg egy baba ;) No de mindegy is, megértettem, kiraktam vissza az ágy szélére, ahol már jó helyen volt.

A Zsiráf

Amikor nyáron (vagy tavasszal?) az állatkertben voltunk, akkor szereztük be eme barátot. Nagyon szereti. De…

Ő egészen egyszerűen azért nem játszhat, mert lepisili az ugrálókötelet. Mindig lepisili, szóval nem játszhat vele. Lepisili és büdös lesz tőle és akkor senki se tud vele játszani.

No ennyire egyszerű az oka. A zsiráf egyész egyszerűen nem tud parancsolni a hólyagjának, így aztán a játék épsége érdekében le lett tiltva az eszköz használatáról. Ez is egy megoldás. Majd ha megtanulja kezelni a helyzetet, akkor bizony játszhat vele, ahogyan a többiek.

A Pingvin

A pingvin az így lényegében öregebb, mint Noémi, lévén még régen kaptam Mau-tól és miután nagyon szerettem és a gyereknek is tetszett, hát megkapta (mégis csak a házban maradt legalább).

Gondolkodás nélkül vágta rá a számomra oly meglepő választ: Mert ő egy pingvin. A pingvinek nem tudnak ugráló-kötelezni.

Ezen nagyon meglepődtem. Először is azon, hogy az első két indok után ezt a közegbe kevésbé illő, ám mégis valóságos választ kaptam, másodsoron pedig azért, mert gondolkodás nélkül tolta végig az okok listáját

comments powered by Disqus