Pár ötlet, nehogy elfogyjon

Mit mondott, mit nem a kormányfő?

Nem a kormányról szólnak a tüntetések, különféle akciók, hanem a baloldal vajúdásáról – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

– via hvg.hu

Kedves Orbán Viktor (meg úgy mindenki más),

Kicsit segítek: de arról szólnak. Persze van benne baloldali vajúdás is, meg jobboldali vergődés is, de elég sokaknak igenis arról szól.

Pontosabban nem a kormánnyal van baj, hanem az átgondolatlan intézkedésekkel, a népjólétet, népakaratot és jövőt semmibe vevő értelmetlen “kormány”-kapálózásokkal, mert amit te kedvesen kormánynak nevezel, az nem kormány és nem értelmes döntések csak kapálózás.

Kezdjünk értelmes lépésekkel

Ha egy szavazáson nincs bent egy politikus, akkor a harmadik hiányzás után szavazásonként 40ezer forintot tessen államkasszába fizetni, pontosabban meg sem kapni.

Maximalizáljuk a politikusok fizetését és juttatásait a minimálbér kétszeresére.

Persze vannak ám hasonló kaliberű ötleteim is, mint a “kormánynak”

Itt van például a Stadionépítési-ötlettel-előrukkolási Adó, ami szerintem magáért beszél.

Sürgősségi Törvénymódosítási Illeték, amit akkor kell fizetni, ha egy előterjesztett remek ötletet 30 napon belül kíván egy politikus megszavaztatni.

Titokban-döntési Járulék, amit akkor kell megfizetni, ha egy javaslatot úgy tesznek meg, hogy előtte azt nem publikálták legalább 2 héttel az interneten.

Minden olyan személy, aki nem adóköteles (gyermek például), annak a teljes vagyonát számolják hozzá a gyámjához és az aszerint adózzon (például ingatlan vagy autó után).

No, de ha már ekkora baromságokat kívánunk csinálni, akkor

Ne személyek, hanem családok adózzanak, azaz ha egy családban mondjuk az apuka keres havonta 3 millió forintot, az anya nevén van egy lakás, illetve három gyermeke nevén is van egy-egy lakás és egy-egy autó (akik együtt élnek), akkor bizony a család ezen vagyon után adózzon, amennyiben az összvagyon meghaladja a 100 millió forintot.

Ugyan így vegyük ide azt a teljesen fiktív esetet, hogy amennyiben valaki éves viszonylatban, havi szinten a minimálbér tízszerese feletti keresettel és juttatással (tehát a kettő összege) rendelkezik, akkor az legyen köteles publikussá és 10 évig elérhetővé tenni a bevétele forrását, illetve adóbevallását.

comments powered by Disqus