Clutter Everywhere

Sose voltam az az igazán steril környezetben élő ember. Valahogyan erre sose volt ingerem, sőt ingerszegénynek éreztem azokat a helyeket, ahol nincs az asztalon pár dolog, ahol nincsenek néhol dobozok, ahol nem figyel a sarokban egy köteg kábel a végükön meg routerek és szerver gépek. Mára ez picit megváltozott. Nem nagyon, de kezd megváltozni Lehet, hogy idősödöm?

Most is, ha az asztalomra tekintek, tele van blokkokkal, jegyzetekkel, cigisdobozzal, biciklis-kesztűvel, poharakkal és bögrékkel. Jöttem be és a telefonomat már nem tudtam hova rakni, mert vagy rárakom a papírokra, ahol meg aztán elsüllyed vagy lerakom a gép mellé, ahol meg akkor nem tudom használni az egeremet.

Ez sose zavart, ha pedig igen, akkor havonta tartottam egy nagy “szemetelés” napot. Most viszont már pár darab is zavar. Persze nem pakolom el, mert megszoktam, hogy nem pakolom el, de — pár évvel ezelőtthöz képest — már zavar, hogy ott vannak. Zavar a szemem sarkában. Hihetetlen. Nem gondoltam volna, hogy ez is a korral jár. Valahogy mindig azt hittem, hogy van akit zavar és van akit nem. Az ember változik, de ez nem az a dolog, ami csak úgy megváltozik.

Tévedtem. Mi a következménye? Semmi. Egyedül az, hogy rá kell valahogy szoktatnom magam, hogy eleve fel se halmozzam az úgynevezett “tömény clutter”-t a szobában. Persze ül itt mellettem valaki, aki rendszerint baszogat vele, így az ő unszolására sikeresen felkerültek a dobozok is — 2 hónappal a költözés után — a raktárhelyiségbe. Ő ebben bizony nagy segítség lesz majd.

Nagyon érdekes, hogy Noémitől is elvárom, hogy ne a szoba közepére pakolja a cuccait, holott pár éve még én is oda raktam. Anyum azért cseszett le, mert a szoba közepén volt a nyáklap, amit a szőnyeg közepén forrasztottam. Ok, Noémitől csak azt várom el, hogy a saját szobáján kívül figyeljen erre, a szobájában azt csinál amit akar (kis túlzással, mert azért mondjuk kritályt ne főzzön, ha lehet).

Ti hogyan voltatok ezzel? Eleve kicsi kortól kezdve zavart az úgynevezett “káosz” avagy inkább úgy voltatok vele mint én, hogy “Ez nem káosz, mondj valamit és megmondom 3 másodpercen belül, hogy hol van!”, persze ez mondjuk a két véglet. Idővel hogyan változott ez nálatok?

comments powered by Disqus